Telttur i Trøsken Pinsehelgen

I Pinsehelgen hadde jeg endelig fått overtalt noen kamerater til å bli med på tur, de hadde fått fri fra samboere og barn. Vi hadde bestemt oss for å ta turen innover i det flotte turterrenget som ligger i Harejellen i Sarpsborg.

Turplanlegging, på tur med hengekøye- telt

Vi var 4 stykker som tok turen innover søndag ettermiddag. Oppe ved skihytta på Harejellen tok vi en vurdering av hvilken rute vi skulle velge.

Vi hadde følgende kriterier for turen;
1 vi skulle gå et godt stykke
2 vi skulle ende opp ved et vann
3 det måtte være ganske nærme parkeringa siden en av gutta skulle hjem på kvelden.
Pga. dette måtte vi planlegge å gå i en lang bue.

Da vi hadde satt ruta labbet vi avgårde. Planen var å gå over Jerpås til Tjuvhyttmyra og ende opp ved et tjern innenfor der. Dette viste seg å være et terreng som ikke var helt egnet for terreng. Tjuvhyttmyra var veldig fuktig, så vi tok turen tilbake mot skogsveien. Det viste seg imidlertid at vi gikk parallelt med veien nede i tjukkeste skogen. Etter en god stund kom vi tilbake på skogsveien. Vi fulgte da denne et stykke tilbake før vi tok av fra denne med kurs for Tjernetjern, som var turens nye mål. Vi tok en rute tvers over en ås og «valgte» å gå utenfor det som eventuelt må ha vært av stier. Etter en god stund kom vi frem til idylliske Tjernetjern.

Mens vi gikk sjekket vi hele tiden de barometriske forholdene ved hjelp av en vindmåler fra vindmåler.no og vi så etterhvert en markant endring i det baromtriske trykket og luftfuktigheten økte til over 60%.

Det varte (som vi hadde forventet) ikke lenge før det kom noen voldsomme regn og tordenbyger så vi fikk i all hast opp teltene og fikk søkt ly mot regnet. Etter at regnet hadde passert oss kom sol og flott vær.

Vi var nå ved flotte Tjernetjern og etablerte halvveis leir før vi fikk samlet sammen litt tørr ved for å lage litt mat.

Leiren bestod av to hengekøye- telt og et iglo telt. Gutta hadde trukket lodd om hvem som skulle få sove i det andre hengekøye- teltet (det ene skulle selvfølgelig jeg sove i) og Anders vant. Han satt opp sitt eget Hengekøye- telt veldig raskt, selv om det var første gang han så det. Her kommer noen bilder fra Anders sin montering av sitt hengekøye- telt etter at vi hadde spist både pinnebrød, hamburgere, pølser og ostepanetter.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Resten av kvelden gikk med rundt leirbålet, Petter tok turen hjemover før mørkets frembrudd og klarte å komme seg hjem etterhvert, selv om bilen hans var låst inne bak en bom.

Neste morgen våknet både Anders og jeg tidlig, men vi ble liggende i hvert vårt hengekøye- telt og titte utover det idylliske Tjernetjern. Vi hadde som du vil se på videoen under satt opp Hengekøye- teltene rett ved vannkanten.

Vi hadde deretter en kraftig frokost med både bacon, skinke, egg, brød og pannekaker før vi filmet Hengekøye- teltene og kom med litt fakta rundt disse. Under er noen av videoene.

Helt til slutt kan vi se Magnus sin meget presise beskrivelse av turen og veien vi valgte:

Reklame

Legg igjen en kommentar

Filed under Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s